vrijdag 8 juli 2011

Rustig dagje

Vandaag zouden we eigenlijk rustig aan gaan doen nadat we twee dagen over de 60 km hadden gefietst. Aangezien Evert nog geen kwak had moest daar vandaag toch maar verandering in komen en er is één goede plek in de buurt waar je deze soort kan scoren:

Blijdorp
We kunnen niet gelijk een vogel vinden maar na een kwartiertje zien we toch een ongeringde kwak op een paaltje zitten. Hij blijft er helaas erg kort zitten en vliegt naar ons toe, erg aardig, maar helaas konden we hem dan niet zien. Daarom vertrokken we na nog een kwartier zonder foto bij de dierentuin vandaan. De bedoeling was om door IJsselmonde terug naar huis te fietsen.

We proberen nabij Rhoon nog patrijzen te vinden maar dat lukt helaas niet. Dan in de grienden maar ons geluk beproeven waar we een blauwe glazenmaker, bramensprinkhanen en verder wat vlinders zien. Qua vogels is het erg rustig met een eenzame gekraagde roodstaart en ijsvogel.

Groot koolwitje
In de Jan-Gerritsenpolder is het ook erg rustig net als in de bouwdok, echt weer zomer en qua vogels niks te beleven. In de Zuidpolder lopen dan nog wel een aantal kluten maar dan houdt het ook echt op.

Kluut
 We fietsen hierna nog even door langs de Oude-Maas richting Zwijndrecht waren we even wat rondstruinen bij een kleine populatie van variabele waterjuffers. De beestjes laten zich erg mooi bekijken net als wat bramensprinkhanen.

Variabele waterjuffer

Bramensprinkhaan
Na nog even naar de eerste greppelsprinkhaan van IJsselmonde geluisterd te hebben zetten we weer koers naar huis. Vandaag was het zoals bedoelt een rustig dagje maar ondanks dat stond er toch weer 63 km op de teller...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten