donderdag 7 juli 2011

Buidelmees en kwako's

De planning voor vandaag was nog een beetje onduidelijk. Toen Jan echter sms'te dat hij een buidelmees in de Biesbosch had was het gauw besloten dat we in ieder geval weer naar de Biesbosch zouden gaan. Op waarneming.nl stond dat er kwartelkoningen zaten nabij Strijen dus die zouden we dan ook gelijk doen.

In de Biesbosch aangekomen zijn we gelijk door gefietst naar de plek waar Jan die buidelmees had. Na enige tijd wachten laat hij zich helaas niet horen dus gaan we het maar proberen op de plek waar we gisteren ook al geweest waren. Daar aangekomen horen we er gelijk al eentje roepen maar Evert, voor wie buidelmees nog nieuw is, hoort hem niet. Daarom blijven we nog maar even wachten wat een eerste een wielewaal oplevert. Na nog wat rondgelopen te hebben  ziet Evert opeens een buidelmees. Helaas zien Jan en ik hem niet maar we kunnen in ieder geval weer gaan.

Rietzanger
In Polder Malta overzomert een nonnetje dus die is wel leuk voor de maandlijst. Helaas kunnen we hem niet vinden maar wel zitten er nog de nodige zilverreigers en er zingt nog een cetti's zanger.

Kleine zilverreiger
Hierna fietsen we nog even door de polders in de hoop op roepende kwartels maar deze laten zich helaas niet horen. Als we langs Polder Hardenhoek fietsen zien we nog wel de nodige lepelaars, groenpootruiters en kemphanen maar we besteden hier niet heel veel tijd en gaan gauw weer de Biesbosch uit richting Strijen.

Lepelaars
Bij het bewuste luzerneveld aangekomen duurt het niet lang voordat we een kwako (jargon voor kwartkoning) horen roepen. Even later begint er nog een vogel tegenin te roepen wat erg grappig klinkt. Erg gaaf in ieder geval!!!

Het veld waar ze in zitten.
Vandaag dus toch weer een erg succesvolle dag gehad en Evert heeft in totaal al 5 nieuwe!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten