woensdag 21 december 2011

Mooie middag in Zeeland

Vanmiddag was ik kwart over twaalf uit en Jan al om 11 uur, er waren dus kansen om de burgemeesters bij Neeltje Jans te twitchen. Jan wist zijn broer te regelen en zo werd ik om 13u opgehaald. Na een autorit van een dik uur kwamen we aan op Neeltje Jans waar een mooie ruigpootbuizerd over de weg vliegt, fraai!

Nadat de auto aan de westkant van Neeltje Jans is geparkeerd lopen Jan en ik naar het strand om de aldaar aanwezige burgemeesters te zoeken tussen de vele meeuwen. Voordat we het strand oplopen komen we een paar poten en vleugels tegen die van een ruigpootbuizerd waren, leuk!!


Resten van een ruigpootbuizerd
Als we over een dammetje komen zien we een groepje meeuwen zitten die we dus maar gelijk afzoeken en gelijk met succes! Ik heb nog geen vijf seconden de meeuwen bekeken als opeens de grote burgemeester mijn beeld in zwemt. De vogel laat zich goed bekijken en fotograferen maar we moeten weer verder opzoek naar de kleine burgemeester...


Grote burgemeester

We worden er dan ook niet echt vrolijk van als we de vele honderden meeuwen op het strand zien zitten waar we dan die ene kleine burgemeester uit moeten halen. We beginnen gewoon bij het begin en gaan langzaam de groep afwerken. Dat levert twee pontische meeuwen op en dan zie ik opeens de kleine burgemeester op zee zwemmen.


Kleine burgemeester
Na wat foto's lopen we gauw weer door zodat we nog iets anders kunnen doen in Zeeland. We komen Ies Meulmeester tegen en die weet ons te vertellen dat er net een rosse franjepoot een stukje verderop zat. Ons tempo wordt iets versneld maar voor een dode alk blijven we toch even staan.


Dode alk
Op de plek van de rosse franjepoot krijgen we helaas het nieuws dat hij de zee op is gevlogen. Dan maar gauw naar de auto en naar de gewonde kraanvogel die langs de N57. Uit de auto zien we de vogel al staan en tijdens een korte stop laat de vogel zich goed bekijken!


Kraanvogel
Een korte stop bij Stellendam levert helaas niet de gewenste fraters op maar ondanks dat toch een mooi middagje in Zeeland met een lifer (grote burgemeester) en een fraaie jaarsoort (kleine burgemeester).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten