zaterdag 24 december 2011

Vier burgemeesters...

Om 7:45 haalt Herman, samen met Rick,  Laurens vd Padt en mij op om een dagje in Zeeland te gaan vogelen. De eerste bestemming is Stellendam waar al enige tijd een kleine burgemeester rondhangt. Om iets over half negen komen we na een korte stop op de plek aan. We staan nog maar net naast de auto of we zien de vogel in de haven vliegen, gaaf!! Door de erg harde wind is het erg lastig om een foto te maken dus rijden we even om naar de andere kant van de haven. Daar staan we aardig uit de wind en de vogel laat zich schitterend bekijken!!


Kleine burgemeester
Na een tevergeefse zoektocht naar fraters op de dam vertrekken we richting de Brouwersdam. In het Zuid-Hollandse van de dam deel zit niet erg veel maar in het Zeelandse deel juist erg veel maar helaas kunnen we tussen de vele eiders, middelste zaagbekken, brilduikers en zwarte zee-eenden niet vele meer dan enkele kuifduikers en een zeekoet ontdekken. Als we bij de Spuisluis aankomen ziet Laurens opeens een kleine burgemeester en ja hoor, een schitterende 1ste winter komt langs de auto zeilen. Hij vliegt weg, komt weer terug, vliegt een paar rondjes en vertrekt naar noord waar we hem tussen de vele meeuwen kwijtraken. Een zoektocht levert helaas ook niks meer op maar toch erg gaaf uiteraard!

Kuifduikers
We zijn net weer weg van de Brouwersdam als Bertus de Lange belt dat hij een noordse stromvogel ter plaatse heeft langs de dam. We keren gelijk de auto maar helaas kunnen we de vogel samen met Bertus niet meer terugvinden, wel zie ik samen met Rick nog een ijseend in vallen, leuk!

Vanaf de Brouwers vertrekken we weer richting het zuiden om via de kraanvogel naar Neeltje Jans te gaan. Helaas blijkt de kraanvogel niet meer bij z'n maïsveldje aanwezig dus rijden we gelijk maar door naar Neeltje Jans. Over de weg vliegt net als woensdag een ruigpootbuizerd, gaaf!! Als we bij de plek van de grote burgemeester aankomen beginnen we met zoeken maar gelukkig belt Bertus dat hij de vogel een stukje verderop in beeld heeft. Als we daar aankomen zien we een kleine burgemeester over de grote burgemeester vliegen, super!! Nu dus drie kleine en een grote burgemeester op één dag...


Grote burgemeester
Als we hier uitgekeken zijn gaan we naar de Mattenhaven om ook nog even kuifaalscholver op de daglijst te zetten. Na even scopen vinden we inderdaad twee vogels die zitten op de tonnen.

Kuifaalscholver
We vertrekken weer naar Schouwen-Duiveland waar we bij de Stolpweg en omringende inlagen een grutto, 8 patrijzen en verder niet zo heel erg veel zien. Een korte stop op de terugweg bij Stellendam levert helaas weer geen fraters maar nog wel de erg mooie kleine burgemeester op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten