zaterdag 20 augustus 2011

Zwarte zaterdag

Vandaag moest de zwarte ooievaar binnen getikt worden dus stond ik iets voor zessen bij de bushalte. Toen Jan er om zes nog niet was belde Herman hem, hij lag nog op één oor. Na een tiental minuten wachten voor Jan's huis kwam hij naar buiten en konden we Rick in Alphen op gaan halen. Met nog wat vertraging door werkzaamheden op de A20 kwamen we iets later bij Rick aan en om 8 uur stonden we bij De Putten de steltjes te checken in de hoop de gisteren gevonde poelruiter te vinden. Uiteraard lukt dit niet, we zien nog wel enkele steenlopers, groenpootruiters, bonte strandlopers, grote sterns en watersnippen.

Bonte strandlopers
Een half uurtje over zee kijken levert nog een tiental zwarte zeeëenden, regenwulp, zwarte sterns en 2 jagende kleine jagers op.

V.l.n.r. Rick, Jan en Herman
Weer bij de hut 'De Winterkoning' aangekomen is het plasje voor de hut net als eerder deze week leeg en is er geen zwarte ooievaar te vinden. Het komende half uur vervelen we ons stierlijk in de hut maar die ooievaar zal toch een keer moeten landen spreken we ons zelf de moed in. Voor de verleiding loop ik nog wat door de duinen op zoeken naar sprinkhanen wat nog blauwvleugelsprinkhanen en duinsabelsprinkhanen opleverd, leuk!

Blauwvleugelsprinkhaan
Duinsabelsprinkhaan
Als na zo'n anderhalf uur Luuk Punt en Frank van Duivenvoorde binnenkomen besluiten we om in de buurt te gaan en zoeken en contact te houden. Helaas krijgt geen van beide partijen een belletje en zo zitten we een dik uur later weer in de hut. Na nog een uur te hebben gewacht hebben we het echt gehad en gaan we met gebogen hoofden weer terug naar de auto en naar huis, weer een zwooi gedipt. Echt een inktzwarte zaterdag, ook al hadden we geen zwooi...

Het plasje waar mijn aardsvijand zich zou moeten bevinden

3 opmerkingen:

  1. Je kunt het ook gewoon opgeven...!!! ;P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. EVERT! Gun je het Cornelis niet, ofzo? :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. NEE!!! Natuurlijk niet!! Maar nu heeft die hem toch ;P! Van harte Cornelis!

    BeantwoordenVerwijderen