donderdag 4 augustus 2011

Lachsterns!

Vanochtend stapte ik samen met Jan en zijn broertje bij Koos, beter bekend als Kobus kuch, in de auto. Vandaag staat de lachstern en zwarte ooievaar op het verlanglijstje. De afgelopen dagen zijn er namelijk aardige aantallen zwarte ooievaars in Noord-Holland gezien en zodra er vandaag weer één gemeld zou worden zaten we mooi in de buurt!

Onderweg wordt wat over koetje en kalfjes gepraat en ook komen er minder fijne dingen aan bod;).

Bij het bollenveldje aangekomen waar de laatste dagen lachsterns werden gemeld werden de telescopen opgezet en kon het afzoeken beginnen. Er lopen wat groenpootruiters, kemphanen, grutto's en op de kant staat een groep lepelaars en een zestal grote zilverreigers. Helaas is de meeuwen groep die achteraan op de akker zit niet goed te bekijken.

Grote zilverreigers
Fotograaf: Jan de Jong
Hierna wordt een bollenveldje een paar honderd meter verder langs de Korte Ruigeweg bekeken. Ook hier blijken geen lachsterns aanwezig maar we vermaken ons nog wel met de nodige bosruiters, groenpootruiters, kemphanen, oeverlopers, witgatten, zomertalingen en een rosse grutto.

Zomertaling, kievit en kemphanen
Vervolgens bij een bollenveldje nabij Julianadorp  een poelruiter gedipt die hier gisteren was gezien, hier verder nog wel wat groenpoten en kluten.

Dan maar weer naar de Korte Ruigeweg waar nog steeds de nodige steltje liepen en tussen de meeuwen vond Jan al vrij snel een lachstern. Aangezien ik nog niet zo heel veel centimetertjes lang ben moest het maar zo:

Fotograaf: Jan de Jong
Even later vinden we er nog een paar en uiteindelijk zien we er vier samen met de inmiddels gearriveerde Rick Schonewille en Gert Vonk. Leuk!!

Lachstern
Fotograaf: Jan de Jong

Geen opmerkingen:

Een reactie posten