woensdag 17 augustus 2011

Zwarte ruiter en een mooie telling

Vandaag was ik van plan wat te gaan bloggen en foto's bewerken etc. maar dat plannetje werd opgeschrikt door een sms'je dat Jan een zwarte ruiter in de bouwdok had. Aangezien ik ook aan mijn IJsselmonde jaarlijst moet denken gelijk op de fiets gestapt en na een half uurtje stond de teller op 165.

Zwarte ruiter
Met de nog steeds aanwezige Jan loop ik nog wat door de bossages wat nog een sprinkhaanzanger en grauwe vliegenvanger oplevert. Zo'n twintig minuten van de alhier aanwezige bult trektellen levert helemaal niets op dan een mooi uitzicht, misschien nog maar een keer een hele ochtend proberen.


Op de terugweg zien we in de Kleine Duiker nog 8 watersnippen, een witgatje en wat rietgorzen, vooral de watersnippen laten zich leuk bekijken.

Watersnip
Een stop in Waalbos levert behalve 14 watersnippen ook nog een tapuit en een bosruiter op, leuk!!

Bosruiter
Vanavond was het weer echt genieten op de bult. Het is altijd schitterend om te zien dat de purperreigers eerst in Kinderdijk opvliegen en daarna rondjes gaan cirkelen om te proberen andere reigers omhoog te krijgen. Als dat gelukt is komen ze naar ons toe gevlogen en gaan dan vaak nog even boven ons rondjes vliegen. Soms komt er, zo was vanavond ook het geval, nog luid roepend een purper van Kinderdijk aanvliegen waar ze dan even op wachten, dan hoogte gaan maken en gestaag richting het zuidwesten weg vliegen, super!! Vanavond telde we in totaal 32 blauwe reigers en 15 purpers, mooi aantal! Verder nog een grote zilver, een groepje van 9 zwarte sterns en wat watersnippen.


Purperreigers
Nog iets anders opmerkelijks is dat er aan het eind van de avond weer 4 reigers terugkwamen. Dat gebeurd wel vaker maar waarom, durven ze het niet of draaide de wind? Wie zal het zeggen!?!? We trekken uiteraard vier reigers van de telling af,  '-4' zoals Hans Bossenbroek dat zegt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten