maandag 2 oktober 2017

Schitterende velduil in de Crezéepolder

Vandaag ben ik vrij, dus om half 8 sta ik met Laurens van der Padt in de Crezéepolder. Het is de eerste dag van zijn drie weken vakantie, dus wie weet wat dat allemaal nog gaat opleveren... Het weer is voor vandaag echter niet veelbelovend, want met kracht 5 uit het zuidwesten is het toch wel wat teveel van het goede. Veel vogels vliegen er inderdaad ook niet, maar kort na aankomst blijken er wel drie zilverplevieren in de polder te lopen. Altijd leuk! Al vrij snel gaan ze er echter al luid roepend vandoor.
Zilverplevieren
Een groep ruiters die opeens de polder binnen komt vallen is ook wel een hoogtepuntje: 19 groenpoot- en één zwarte ruiter. Na een rondje door de polder gaan zij er echter ook alweer vandoor, pal tegen de wind in. Een gaaf gezicht!

Om tien over 9 is het een velduil die boven de telpost hangt, die de aandacht vraagt. Gaaf! Hij komt echter naar beneden en duikt naast de telpost de vegetatie in. Het beest waant zich op het wad, erg fraai!
Velduil
Aangezien er verder niks vliegt houden we het om half 11 voor gezien. Samen met de ondertussen gearriveerde Hans Bossenbroek fietsen we de polder nog rond, waarbij we ook de velduil weer tegenkomen. Wat een beest!

Velduil
Voor de totalen zie hier.

Langs de Pruimendijk lopen we vervolgens nog een graanstoppelveld uit, maar daar blijken helaas 0 vogels te zitten. Ook in Waalbos checken we nog het één en ander, wat nog wel een spannende boompieper oplevert. Hij roept één keer bij het opvliegen, maar we krijgen 'm niet meer teruggevonden. Ondanks dat klonk het niet goed voor Siberische boompieper, dus dat valt in dat opzicht weer mee...

Al met al toch weer een aardige start van oktober, ben benieuwd wat de maand verder zal brengen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten