zaterdag 14 oktober 2017

Leuke trek maar verder (nog?) rustig

In tegenstelling tot volgend jaar is dit jaar al vele ochtenden geteld in de Crezéepolder. Gisteren leverde me dat op wat goudplevieren na niet veel op, maar vanochtend zijn Laurens van der Padt en ik toch weer present, en tevens zijn Matthieu Plaisier en Jochanan van den Ende van de partij. Het vliegt gelukkig gelijk goed met leuke aantallen, met name weer vinken en graspiepers. Dat levert uiteindelijk het dagrecord vink (4180 exemplaren) op en met ruim drieduizend graspiepers ook bijna dat dagrecord. 

Naast de aantallen vliegt er gelukkig aardig wat variatie over, uiteindelijk hebben we 56 soorten! De leuke krentjes daaruit zijn nog de eerste boomleeuweriken, twee zilverplevieren, een fraai mannetje blauwe kiekendief en een luid roepende buidelmees. Deze laatste horen we al aankomen en komt vervolgens recht over de telpost, een leuke soort en toch wel de krent van de ochtend!
Blauwe kiekendief                                                           ©Laurens van der Padt
Voor de totalen zie hier.

Met Laurens struin ik hierna nog door de Crezéepolder en langs de Rietbaan, maar echte krentjes levert dat niet op. Een mooie zwartkopmeeuw, ringmussen, zwarte roodstaart en een boomleeuwerik zijn wel de leukste soorten. We gaan vervolgens nog op zoek naar wat maïsakkers en langs de Langeweg blijkt gelukkig nog wel wat aanwezig. Op een tweetal akkers zien we vele vinken, groenlingen, kneuen, veldleeuweriken, graspiepers, ringmussen en wat kepen. 
Maïsakker
In het Waalbos is het verder ook nog rustig, totdat er plotseling een pieper naast het pad opvliegt. De vogel roept niet, maar als hij in een boompje gaat zitten is het al snel duidelijk dat het om een boompieper gaat! Ondanks de late datum blijkt het helaas geen Siberische boompieper te zijn, maar 'gewoon' een normale. Toch nog even wat sensatie vanmiddag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten