vrijdag 6 oktober 2017

Ochtendje met twee koereigers!!

Na twee dagen storm staan Laurens van der Padt en ik vanochtend weer in de Crezéepolder, want ook vandaag was ik weer vrij! Laurens had de afgelopen week zowaar een koereiger gescoord, een mega op IJsselmonde, dus het bleek maar weer dat alles kan in deze tijd van het jaar. Gezien de storm van de afgelopen dagen staan we maar langs de rivier, je weet immers nooit wat daar overheen kan komen...

Gezien matige noordwestenwind is het niet vreemd dat er weinig vliegt, maar ondanks dat komen daar toch weer die krenten voorbij. Om 8:38 zie ik namelijk opeens twee koereigers over de rivier naar noord vliegen. Bizar!! Pas de vierde waarneming voor IJsselmonde en nu al de twee in een paar dagen. En ik heb natuurlijk gelukkig, verschrikkelijk veel mazzel om deze knaller voor IJsselmonde zo weer in te lopen. Lekker!
Koereigers                                                                            ©Laurens van der Padt
Een kleine twintig minuutjes later zijn het twee zilverplevieren die de aandacht opeisen. Leuk! Tegelijkertijd met deze steltlopers vliegt er ook een groep van ruim 450 aalscholvers over, een gaaf gezicht! Deze groep is de eerste van nog wat meer groepen aalscholvers, wat uiteindelijk het dagrecord van 748 oplevert. Leuk! Naast ook nog het dagrecord bergeend met 16 exemplaren is het echter wel gewoon erg rustig, en tot half één levert het posten niet meer dan nog de eerste koperwieken van het najaar op. Wat een ochtendje!

Voor de totalen zie hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten