vrijdag 8 augustus 2014

Vakantie Schotland ten einde

Vandaag is de dag aangebroken dat we het prachtige Schotland gaan verlaten, maar vanochtend loop ik voor het ontbijt nog een stukje langs het strand. Overal zitten en foerageren kuifaalscholvers, vele jan-van-genten en op het strand lopen wat drieteenstrandlopers en bontbekplevieren.

Bontbekplevier
Drieteenstrandloper


Kuifaalscholvers
Drieteenmeeuw
De enkele grote sterns die er rondvliegen gaan af en toen ook op wat rotsen zitten, en zo kan ik twee gekleurringde exemplaren aflezen! Beiden zijn het vogels van een Schots project, maar daarom niet minder leuk natuurlijk. Ook lees ik nog een Schotse kokmeeuw af en, misschien nog wel leuker, een kuifaalscholver met een kleurring.
Grote stern B[USV]
Na dit ochtendje moeten we hier weg richting New Castle, en als we daar inmiddels zijn zitten we al weer snel op de pont, op weg naar ons kikkerlandje. Onderweg naar New Castle hebben we bij een picknickplaatsje nog een aantal nesten van noordse stormvogels bewonderd, en dit was ook de enige leuke soort, met een zeekoet, die we nog vanaf de pont zagen. Zeekoet was de laatste nieuwe voor de lijst en wel nr. 119, geen slechte score!
Noordse stormvogels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten