dinsdag 19 augustus 2014

Succesvol avondrondje in de noordelijke Delta

Sinds afgelopen zondag zit er weer een zwarte zeekoet op de Brouwersdam. Aan de Zuid-Hollandse kant om precies tijd zijn. Aangezien deze nog op mijn Zuid-Hollandlijst ontbreekt besloten Laurens vd Padt en ik vanmiddag rond een uur of vier richting de dam te gaan. Toen er ook een mogelijk poelruiter werd gemeld nabij Ouddorp had Laurens vd Wind er ook wel oren naar, en zo kwamen we rond een uur of half zes in Ouddorp aan. Eenmaal op de plek van de gemelde poelruiter konden we niet meer vinden dan een groenpootruiter dus dan maar door richting de Brouwersdam.
Groenpootruiter
Bij aankomst was de koet gelijk in beeld en zat wat te suffen op de dam voor de kust. Ondanks de afstand was hij aardig te zien maar veel beweging of actie zat er niet in. Een middelste zaagbek die hier ook zwom was een leuke voor de eeuwige maandlijst, en we lazen nog een tweetal geringde scholeksters af.
Zwarte zeekoet
Hierna gingen we nog even richting Markenje waar een grauwe franjepoot was gemeld, een soort die niet altijd even makkelijk is in Zuid-Holland maar al wel op mijn lijst staat. Het duurde even voordat we hem gevonden hadden, maar toen liet hij zich op afstand aardig bekijken. Ook Herman vd Brand, die hem nog moest voor zijn Zuid-Hollandjaarlijst,  kan hem vrij kort na aankomst gelijk binnenkoppen. Naast dit steltlopertje en ander steltjes ook nog wat strandplevieren en een aantal dwergsterns aanwezig, altijd leuk!
Grauwe franjepoot

We eindigen het avondrondje bij de Kwade Hoek waar nog weleens reuzesterns willen zitten. Vandaag is dat helaas niet het geval en zien we tussen de duizenden vogels de doelsoort niet. Wel kunnen we ook hier weer een tweetal scholeksters aflezen en is het avondrondje toch behoorlijk succesvol gebleken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten