donderdag 7 augustus 2014

Terugweg met gebergte en rotsen

Vandaag vertrekken we vanuit ons huisje in Derby om daarna via een overnachting in North Berwick, bij Edingburgh, op vrijdagmiddag weer met de pont naar huis te gaan. Vandaag hebben we dus de hele dag om zo'n vier uurtjes te rijden, dus onderweg hebben we een wandeling in het Cairngorms National Park gepland, op de zesde hoogste berg van Groot Britannië. Het mooie hiervan is dat er ook een treintje naar de top gaat zodat we uiteindelijk hetzij lopend, hetzij met de trein, op de berg kunnen komen.

Cairngorms National Park
Qua vogels is het niet erg veel en leuke soorten als morinelplevier en alpensneeuwhoen die hier zouden moeten zitten kan ik helaas niet vinden. Wel zie ik nog wat tamme sneeuwgorzen wat ook nog een nieuwe voor de Schotlandlijst is.

Sneeuwgors
 Hoe verder we hierna richting het zuiden rijden, hoe minder ruig het landschap wordt. Als we uiteindelijk in North Berwick aankomen is het al tegen de avond, maar gelukkig is het nog licht genoeg om vanaf ons adres over de Firth of Forth te kunnen kijken met daarop de Bass Rock. Dit is één van de eilanden hier voor de kust die compleet is bedekt met jan-van-genten, vanaf de kant al een bijzonder gezicht.
Bass Rock
Op de andere eilandjes zie ik nog wat papegaaiduikers, kuifaalscholvers en drieteenmeeuwen. Een bijzonder fraaie plek om de dag te eindigen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten