maandag 4 augustus 2014

Schitterende landschappen

Het weersvoorspellingen voor vandaag waren niet erg goed, dus besluiten we niet al te ver van huis een tochtje te gaan maken. Na wat foldertjes doorgekeken te hebben viel ons oog op het Glen Farrar, een rivierdal met daarnaast flinke bergen en een onwaarschijnlijk uitzicht, aldus het foldertje. Gelukkig was het nog droog toen we ons park verlieten en koers zette richting de Glen. Vlak voor aankomst zie ik een rode wouw uit de auto, altijd leuk!



Glen Farrar
Eenmaal in het gebied is het werkelijk ook prachtig. Een riviertje dat door het dal stroomt is goed voor een paar grote zaagbekken en voor een aantal paartjes wilde zwanen! Even later begint het toch aardig te regenen, maar als we aan het eind van de weg gekomen zijn, bij een stuwmeer, is dat alweer aardig voorbij en is het toch wel een beetje wachten totdat die steenarend over komt zetten, want als ze hier niet zitten...
Loch Monar
Even later zie ik opeens een flinke roofvogel hoog over de weg zeilen, en inderdaad, een steenarend! Hij maakt behoorlijk hoogte en verdwijnt af en toe zelfs in de wolken, maar hij is verder goed te zien. Zeker als een smelleken hem een ongewenste gast vindt in z'n territorium en hem probeert te verjagen. 

Naast deze gave waarneming zie ik in het gebied niet veel meer en keren we na een kort bezoekje in een naburig dorpje weer richting het vakantiehuisje.

Eenmaal thuis besluit ik gelijk maar een berg niet ver van ons huisje te beklimmen. Aangezien we veel langs van die met gras en heide begroeide bergen rijden wil ik eigenlijk wel eens weten of ik eigenlijk niks mis als je er zo langs rijdt, dus vanmiddag ga ik de Torr Leathann van 637 meters hoog maar eens bedwingen. Het eerste stuk gaat nog wel aardig met de fiets maar de laatste paar honderd meter moet te voet. En het valt qua vogels tegen, wat graspiepers, enkele tapuiten en een tweetal duiven wat goed om rotsduiven kan gaan. Het uitzicht is daarna uiteraard ook prachtig en ik weet dat je niet veel mist in dit toch wel behoorlijke monotone landschap. 





Torr Leathann

Geen opmerkingen:

Een reactie posten