woensdag 16 juli 2014

Zilvers ringen en aflezen in Vlissingen

Vandaag stond een dagje met Roland-Jan Buijs in de havens van Vlissingen op de planning, en rond acht uur wordt ik door hem opgepikt op een carpoolplaats nabij Bergen op Zoom. Aangezie we vlakbij de stort van deze plaats zijn besluiten we daar eerst even een kijkje te nemen, en wel lezen hier de eerste Nederlandse kleine mantels van vandaag af. Hierna zetten we koers richting de vuilstort van Vlissingen waar de laatste tijd behoorlijk wat werd gestort. Bij aankomst wordt duidelijk dat het nu wat minder is en we horen ook dat er vanaf vandaag geen vuil meer komt, jammer, maar toch zitten er nog aardig wat geringde zilvermeeuwen uit Vlissingen en er loopt een erg fraaie jonge geelpootmeeuw rond.
1kj Geelpootmeeuw
We rijden hierna door naar de Van Cittenshaven waar we op een braakliggend terrein jonge zilvermeeuwen gaan ringen. We weten er uiteindelijk 50 te vangen en van een ringetje te voorzien. Daarnaast vinden we nog een tweetal dode geringde meeuwen, een Belg en Nederlander, lezen nog wat ringen af en het is leuk om te zien dat er op dit terrein ook lepelaars broeden!


Jonge  zilvermeeuw
We rijden hierna weer terug naar de vuilstort waar we nog wat extra ringen aflezen en nog een andere 1kj geelpootmeeuw zien.
Zilvermeeuw B[AL]
Na dit bezoekje verplaatsen we ons naar een andere haven, de Quarleshaven, waar we op verschillende terreinen ringen aflezen en nog weer 50 zilvermeeuwen ringen.
Zilvermeeuw R[EX]
We sluiten de dag af bij de vuilstort waar we weer wat extra ringen zien zodat we op een totaal van zo'n 80 afgelezen ringen komen en nog zo'n 100 vogels hebben geringd, geen slechte dag en leuk om weer een andere grote kolonie gezien te hebben!
Vuilstort van Vlissingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten