zaterdag 12 juli 2014

Klein waterhoen!

Vanochtend werd er weer geringd bij VRS Meijendel en aangezien ik kon was het vanmorgen rond een uur of vijf dat ik de wekker uitdrukte. Na een kleine drie kwartier rijden fiets ik de duinen in maar vanochtend was het niet bijzonder goed. Met Vincent vd Spek, Maarten Verrips en Rinse vd Vliet haal ik 44 vogels uit het net waaronder nog wel een tweetal gekraagde roodstaarten, wat bijzonder vrije vogels zijn!

Nachtegaal
Gekraagde roodstaart
Bij het slagnet liet vandaag ook geen enkele vogel zich zien dus onze eigen kokmeeuw had al het brood voor zichzelf..

Voor de totalen zie hier.

Als we het rond een uur of 12 voor gezien houden wordt ik gebeld met de mededeling dat er een klein waterhoen rondloopt in de Groene Jonker. Een erg goede soort voor Zuid-Holland en een uitgelezen kant om deze soort goed te bekijken, ook al heb ik dat al eens gedaan. Na even wikken en wegen besluit ik toch maar gelijk te gaan en eenmaal aangekomen in het gebied is het wachten totdat hij zich aan de rand van een strook riet bloot geeft. Dat doet hij na een uurtje wachten wat overigens zeker geen straf is in dit gebied met flink wat zwartkopmeeuwen en ook nog een zwarte ibis. Het kleine beestje laat uiteindelijk  zich schitterend bekijken, gaaf!
Klein waterhoen
Jan de Jong stapt hierna bij me in de auto waarna we nog even richting de Ruygeborg gaan waar een gestreepte strandloper was gezien. Deze laat zich niet vinden.tussen de kemphanen, ook niet met hulp van Laurens vd Padt, Laurens vd Wind en Herman vd Brand die hier ook zijn gearriveerd. Een overvliegende witwangstern is daarentegen nog wel een leuke verrassing en afsluiting van een dag met weinig vogels op de ringbaan maar een klein waterhoen die dat ruimschoots goed maakte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten