donderdag 31 juli 2014

Leuke soorten rond het park

Gisteren zijn we de hele dag een beetje in Inverness geweest wat qua vogels dus niet veel spectaculairs opleverde. Wel zag ik nog een otter langs een rivier in Inverness en zijn we op de terugweg bij Chanonry Point geweest, dé plek om tuimelaars te zien. En dat bleek ook want we zagen hier wel zo'n 10 exemplaren van deze dolfijnsoort, erg fraai!


Tuimelaars
Vanochtend maak ik weer eens een behoorlijk rondje met de fiets. Niet ver bij het park vandaan is een aardig meer, Loch Achnacloich waar ik weleens een kijkje wil nemen. Onderweg er naar toe hoor ik al veel zwarte mezen, sijzen, wat kleine barmsijzen en zie ik enkele bonte kraaien en een groepje van 7 schotse kruisbekken! Bij het meer aangekomen hoor ik gelijk al wat waterrallen roepen, dat is gelijk een nieuwe voor de lijst! Verder kan ik daar ook nog wat rietzangers op bijschrijven maar een visarend die tevens aanwezig is staat daar al op. 
Loch Achnacloich
Verder kom ik op mijn rondje nog een meertje tegen waar ik wintertaling nog bij kan schrijven en in het dal komt nog een koekoek voorbij gevlogen. Het is erg miezerig dus niet lang daarna ben ik weer in het huisje met toch weer een paar nieuwe soorten erbij! 
Fantastisch landschap
Na de koffie wordt ik nog weer even afgezet langs de Cromarty Firth, waar nu best erg veel steltlopers zitten. Het zijn voornamelijk tureluurs maar daartussen lopen ook flink wat rosse grutto's en wat kanoeten, steenlopers en bontbekplevieren. 
Steenloper
Hierna wordt het te regenachtig zodat ik de rest van de dag het huisje niet meer uitkom. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten