maandag 21 juli 2014

Nijlganzen ringen in Den Haag

Vandaag kan ik een dagje mee met Frank Majoor om nijlganzen te gaan ringen in Den Haag. Leo Snellink is ook van de partij en hij leidt Frank door Den Haag om overal de gezinnetjes nijlganzen van prachtige ringen te voorzien. Als ik rond half negen in het Zuiderpark aankom hebben ze de eerste exemplaren al geringd en kan ik flink wat gaan aflezen, er lopen erg veel geringden rond. We rijden het hele Zuiderpark door waar we op verschillende locaties de jongen strikken waarna ze uiteraard weer de vrijheid in gaan, versierd en wel.
Nijlgans B0WV
Nijlgans G2YR
Even later arriveert ook Vincent vd Spek waarna we met z'n vieren in het busje van Frank op andere plekken in Den Haag de nijlganzen van Leo gaan ringen. Het gaat behoorlijk vlot overal en het is een erg leuke ervaring! Weer eens wat anders dan die meeuwen..

Nijlganzen ringen
Met de gezinnetjes is het de kunst om alle jongen één voor één te vangen met een strik waar Frank regelmatig in slaagt!
Gezinnetje dat onder handen genomen moet worden
Naast zo'n 60 nijlganzen lees ik nog wat grote canadese ganzen af en wat meeuwen van Roland-Jan Buijs. Als het rond vier uur gaat regenen houden we het voor gezien na een succesvolle dag met zo'n 60 geringden nijlganzen extra in Den Haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten