donderdag 13 april 2017

Noordse kwik in Ambacht

Na het laatste college vanmiddag ga ik weer richting Ambacht, waar ik met Laurens van der Padt en Leo Boon zie hoe het water rond een uurtje of zes omhoog komt op de Sophiapolder. Op het eilanden blijken echter helaas geen onverwachte verrassingen aanwezig en meer dan een pontische meeuw, mijn eerste oeverzwaluwen, wat pijlstaarten en zo'n 150 grutto's komen we dan ook niet. Op het veldje bij de Karwei is een mooie tapuit even later nog wel een leuke verrassing. Verder is het veldje ook weer bevolkt met iets van vijf paartjes kleine plevier. Schitterende beestjes!
Kleine plevieren
Het is ondertussen ook alweer aardig lang licht, dus na het eten kan ook nog even gevogeld worden. Als ik weg wil fietsen wordt er echter een noordse kwikstaart gemeld in Polder Sandelingen. Een leuke soort die mooi op tijd is, en na een paar minuten sta ik te genieten van deze fraaie soort uit Scandinavië die daarnaartoe op weg is. Tussen ca. tien gele kwikstaarten loopt hij te foerageren, net als vorig jaar, toen op deze plek ook een vroeg exemplaar van deze soort zat. Leuk!
Noordse kwikstaart
Een blik die Laurens van der Padt en ik hierna nog in het Waalbos werpen, levert op een tapuit niet erg veel op. Een ooievaar die overvliegt is nog wel een verrassing, maar verder is het rustig. Qua jaarsoorten kan ik ook nog mijn eerste sprinkhaanzanger bijschrijven. Ook altijd leuk natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten