dinsdag 18 april 2017

Met een beflijster naar de 150

Vanochtend kan ik nog even een rondje maken en ik vind dat een beflijster toch onderhand wel eens op de lijst moet. Waalbos is toch nog steeds wel een goede plek daarvoor, maar eerst loop ik nog even door Polder Sandelingen waar gisteren nog een exemplaar was gezien. Op een recordaantal van 15 rietzangers voor dit gebied na, is het rustig en ga ik dus maar richting Rijsoord.
Rietzanger
In Waalbos hoor ik de eerste grasmus van het jaar en getjak in een wilg trekt mijn aandacht. Dat kan volgens mij maar één ding betekenen en inderdaad vliegt er opeens een mooie beflijster uit, die is binnen! Hij maakt een grote ronde en terwijl ik hem volg komen nog twee exemplaren mijn kijkerbeeld invliegen, leuk! Ze landden weer in het gebied om vervolgens op een weilandje te gaan foerageren, het blijven toch mooi vogels, die Scandinavische merels...
Beflijster
Op wat groenpootruiters na is Waalbos verder rustig, dus trap ik nog even door richting de Crezéepolder. Daar blijken ook aardig wat groenpootruiters te lopen, een zwarte ruiter en nog een mooie groep gele kwikstaarten. Een engelse of noordse kwikstaart kan ik daar helaas niet tussen vinden, wie weet komt daar de komende tijd nog wel verandering in. Met het ochtendrondje ben ik in ieder geval op 150 soorten op de IJsselmondejaarlijst gekomen. Al een mooi aantal!
Groenpootruiters
Zwarte ruiter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten