maandag 28 mei 2012

Woudaapje en voor het eerst op de Sophiapolder!

Vanmiddag kan ik met Hugo Moerman en een paar van zijn familieleden meerijden naar de plek van woudaapjes in Zuid-Holland. Als we om half drie op de plek aankomen is het qua vogels opvallend stil maar wel zijn er volop recreanten aanwezig. Ondanks alle herrie en dergelijke die deze produceren horen we na een uur wachten toch opeens een woudaap 'zingen', helaas laat de vogel zich niet zien.

Aalscholver
Dankzij het Zuid-Hollands Landschap is er vanavond voor de Vogelwerkgroep Ridderkerk en Barendrecht de eerste mogelijkheid om op de Sophiapolder te komen. Om zeven uur word ik samen met tien andere leden van de Vogelwerkgroep met het pontje overgezet. In de volgende tweeënhalf uur lopen we rond over het eiland. Op de paden is het oppassen geblazen omdat er her en der verspreid nesten van scholeksters liggen. 


Scholekster en nest
Verder zien we op het slik bergeenden, wat tureluurs, grutto's, vier smienten, wat wintertalingen, enkele kleine plevieren, twee lepelaars en als hoogtepunt een overvliegende bosruiter. Al met al geen erg leuke soorten maar voor IJsselmondse begrippen wel mooie aantallen!



Sophiapolder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten