dinsdag 1 mei 2012

Rondje IJsselmonde met draaihalzen!

Om kwart over elf vertrek ik met Arie Zoeteman om een rondje op IJsselmonde te gaan maken. We beginnen langs de Devel waar drie snorren zitten te zingen. Ook zien we hier een paartje en een zingend mannetje roodborsttapuit, een soort in flink aan het toenemen is op het eiland.

De Devel
Als we over het fietspad langs de Oude-Maas fietsen vliegt er opeens een boompieper op naast het pad, een leuke soort voor hier! De vogel vliegt de struiken in en laat zich niet meer bekijken. Bij de Oude-Barendrechtse brug aangekomen worden we gelijk ontvangen door enkele zingende nachtegalen maar verder is het erg stil. Als we weer iets verder fietsen horen we bij de Heinenoordtunnel een waterral en een cetti's zanger zingen, leuk!

In de bouwdok zien we wat kleine plevieren, oeverlopers en kluten en ook hier zit een cetti's zanger te zingen. Verder is hier niet veel te beleven dus gaan we door richting de Carnisse grienden. Op de plek waar gisterenavond een draaihals zat zit nu alleen een gekraagde roordstaart dus fietsen we verder de griend in. Opeens vliegt er een vogel op van het pad die ik als draaihals determineer. Na even wachten komt er van de andere kant van het water opeens nog een draaihals aanvliegen! Even later zien we ze allebei verder de griend en vliegen maar nadat ik ze heb de sm-groep heb gezet loopt er opeens een vogel op het pad. Deze gaat even later op een stronk zitten en daar zit hij nog steeds als we weggaan, super!!

Draaihals
Verder horen we hier nog enkele gekraagde roodstaarten en er zit een nachtegaal te zingen. In het Klein Profijt vermaken we ons hierna nog even met twee koekoeken en een paar gekraagde roodstaarten, verder is het ook hier erg rustig.

Klein Profijt
Het is inmiddels al weer tijd om richting Ambacht te gaan. Een korte stop om te kijken of de draaihalzen er nog zitten is niet succesvol en ook de buffelkopeend is nog steeds afwezig. Verder zien we op de terugweg niet veel en zijn we om iets over vijf weer thuis met twee schitterende draaihalzen op zak!
Bergeenden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten