donderdag 3 mei 2012

Enkele jaarsoortjes in Kampina

Vanochtend vertrokken we met het gezin naar Polsdonken, een gehucht vlakbij Kampina, waar we een nachtje hopen door te brengen. Als alles is uitgeladen en gedaan is gaan we een rondje door de omgeving en dus door de Kampina fietsen. Onderweg horen we boompiepers, geelgorzen en zitten er her en der roodborsttapuiten verspreidt door het land.

Kampina
Als we de Kampina in fietsen duurt het niet lang voordat de m'n eerste fluiter van het jaar zich aandient. In totaal zie en hoor ik 5 vogels zingen, gaaf! Ook zijn enkele bonte vliegenvangers en gekraagde roodstaarten het noemen waard. Op de heide aangekomen zie ik enkele tapuiten en wat boomleeuweriken maar ook zie ik een maanwaterjuffer en viervlek.

Viervlek
Als we na verder nog een boomvalk en enkele koekoeken gezien te hebben thuiskomen besluit ik gelijk maar weer op de fiets te stappen om nu rustig zelf te vogelen. Dat levert nog een grauwe vliegenvanger op voor de jaarlijst maar verder is het erg rustig Ook vanavond zie ik verder niet veel maar een bosrietzanger is wel een welkome aanvulling op de jaarlijst.

Fluiter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten