dinsdag 15 mei 2012

Bairds strandloper!!

Zondag werd er nabij Deventer langs de IJssel een bairds strandloper ontdekt. Omdat ik de vogel van vorig jaar bij Zevenhuizen gemist had was de wil om naar Deventer af te reizen extra groot. Gisteren stond de auto van Herman in de garage dus was er geen mogelijkheid om op de plek te komen. De opluchting was dan ook groot toen vandaag om kwart voor zes werd gemeld dat de vogel toch nog ter plaatste zat. Met dank aan Herman die zo bereidwillig is om naar Deventer te rijden, ondanks dat hij die van vorig jaar al gezien heeft, stappen Jan, Laurens vd Padt en ik een uurtje later bij hem in.

Op de plek aangekomen werd de vogel ons gelijk aangewezen en liet zich op een mooie afstand goed bekijken. Hij foerageerde wat aan het randje van een grote plas en zo nu en dan was hij onzichtbaar achter wat distels. Als de eerste hagelstenen uit de lucht komen vallen besluiten we dat het mooie geweest is en komen vervolgens kletsnat bij de auto aan maar dat mag uiteraard niet deren.

Na een kort bezoek aan de Mc Donalds zitten we daarna weer op de snelweg op weg naar Ambacht met een schitterende soort op zak.
Bairds strandloper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten