woensdag 2 mei 2012

Avondtwitch met mooie afsluiting!

Om iets over tien wordt vanochtend opeens een bergfluiter gemeld in het Gelderse Westervoort. Helaas heeft Herman pas aan het eind van de middag een mogelijkheid en zo stappen Laurens, Laurens, Jan en ik om kwart over vijf in de auto. Na een rit die vrijwel zonder file verloopt komen we om half zeven aan in Westervoort waar we de vogel gelijk horen zingen, super!! Met enig geduld was de vogel ook aardig te zien in de boomkruinen en het lukt mezelf om hem op de foto te krijgen!

Bergfluiter
Als er een rosse franjepoot wordt gemeld bij Willeskop besluiten we die maar te gaan doen. De vogel is gauw gevonden maar zit helaas wel op grote afstand. 

Willeskop
Omdat er in de Groene Jonker porseleinhoenen zitten besluiten we daar de avond af te sluiten. We worden door een zingenden rietzangers, snorren en een roerdomp ontvangen en even later roept er ook een porseleinhoen een paar keer maar stopt dan helaas. Na een half uurtje gaat er elders in het gebied wel eentje roepen. Ook gaan dan opeens overal veenmollen zingen, gaaf!!

Na deze mooie afsluiting ben ik om kwart voor elf tevreden thuis met een schitterende bergfluiter en twee jaarsoorten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten