zaterdag 2 juni 2012

Europese kanaries!!

Voor deze dag stond de orpheusspotvogel in de planning en dus kwamen Laurens&Laurens, Rick, Herman en ik om half zeven aan op de plek nabij Horst. Er was hier al enkele dagen een orpheusspotvogel gezien en het duurt ook niet lang voordat wij de vogel gevonden hebben. De vogel zit in wat laag struikgewas maar laat zich af en toe leuk bekijken!


Orpheusspotvogel
Omdat je nooit teveel Europese kanaries kan hebben gezien besluiten we een bezoekje te brengen aan het Noord-Limburgse dorpje Lottum. We zijn nog maar net het dorpje ingereden als we uit het open raam de eerste Europese kanarie horen zingen. In het volgende drie kwartier als we door het dorpje lopen zien we een paar zingende mannetjes, enkele jonge vogels en vrouwtjes, waarvan er een bezig is met het maken van een nest. Al met al erg leuk om dit alles zo in de bebouwde kom te zien!



Europese kanaries
De volgende bestemming is de bekende parkeerplaats nabij Venlo maar tot mijn grote spijt laten de kuifleeuweriken zich niet vinden. Ook de Europese kanaries bij Blerick laten het afweten, wel zien we hier nog een braamsluiper, twee zwarte roodstaarten en een spotvogel.

Omdat er verder niet veel 'te halen' is in Limburg besluiten we nog even rond te lopen bij de 'Roer'. Dit levert echter alleen maar een zingende wielewaal en weidebeekjuffers op dus zit er niks anders op om maar weer naar het westen terug te gaan. 

De Roer
Als we net onderweg zijn richting Den Bosch om daar eens kuifleeuwerik te proberen krijgen we de melding van roodpootvalken op de Hoge Veluwe. Na drie kwartier rijden komen we op de plek aan maar helaas zien we het volgende anderhalf uur geen zekere roodpootvalken. Alle valken foerageren erg ver weg en zijn door de trillingen er slecht te zien. Enkele zogenaamde 'goede kandidaten' kunnen we dus helaas niet 'afmaken'.  

Boomvalk
Behalve deze valken zien we ook nog twee appelvinken en twee noordse witsnuitlibellen. 

Vogelaars bij de Hoge Veluwe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten