maandag 17 oktober 2011

Dagje struinen met bokjes!!

Vandaag eindelijk echt herfstvakantie en dus vogelen. Om 8 uur stonden Jan, Laurens vd Padt, Leo Boon en ik op de bult in de Gorzen in de hoop op leuke overvliegende dingen. Tot tien uur weten we ondanks de steeds dikkere mist vol te houden met honderden vinken, tientallen sijzen, wat grote gele kwikstaarten en dat alles met op de achtergrond een roepende waterral. Zie hier voor de volledige telling.

Uitzicht vanaf de bult
Na de telling besluiten Jan, Laurens en ik in de Crezeepolder te gaan vogelen. Bij aankomst zien we meteen al een mannetje blauwe kiekendief jagen, leuk! De eerste akker die we over lopen levert wat veldleeuweriken, graspiepers, rietgorzen en als 'krent' een boomleeuwerik op. De volgende akker is veel dichter bevolkt met honderden veldleeuweriken en graspiepers maar helaas zonder krent. Nog enkele andere akkertjes leveren nog 6 boomleeuweriken en wat watersnippen op.

Jan in de Crezéepolder

Vanmiddag even naar Waalbos waar we op de akkers veel veldleeuweriken, graspiepers en een grote zilverreiger zien. In het nieuwe stukje stoten we behalve enkele watersnippen ook 2 bokjes op. Een van de twee land op een kaal stukje land aan de andere kant van de sloot. Na wat foto's over de sloot te hebben gemaakt naar het huis gelopen en gevraagd of we uit de kassen even naar het bokje mogen kijken. Als we bij het bokje komen zien we hem kort heel fraai zitten waarna hij weg vliegt.

Bokje 
Nog even achter de bokjes aanlopen levert helaas geen waarnemingen meer aan de grond op en we gaan dan ook weer naar huis na een leuk dagje struinen zonder krenten maar met als bokje bovenaan de ijst!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten