zaterdag 29 oktober 2011

Eén kwartiertje maar...

Het is kwart over zeven als we weer met z'n zessen, dus met z'n vieren op de achterbank, uit Ambacht wegrijden richting de giervalk die al enige dagen net over de Belgische grens en gisteren ook in Zeeuws-Vlaanderen, dus Nederland, is gezien. Na een dik halfuur rijden komen we langs een pompstation waar het een en ander genuttigd wordt en als we zien dat de bakkerij over een kwartiertje opengaat vinden sommige van ons het dusdanig zinvol om er even op te wachten. De andere stemmen daarmee in, met dat kwartiertje zal je die giervalk toch niet missen?

Na dat de lekkere broodjes naar binnen zijn gegleden wordt de auto gestart en de reis over Antwerpen hervat. We zitten gauw in België en dat is niet alleen een probleem als we het over de wegkwaliteit hebben maar ook ontvangen we hier geen alerts. Om 9:20 komen we aan in Maagd van Gent en krijgen we weer verbinding. Eerst volgt een blijde reactie, de vogel is weer gezien!! Helaas gelijk gevolgd met het feit dat de vogel om 9:11 is weggevlogen richting noord, hij zit dus in ieder geval wel in Nederland maar ja, nu nog vinden.


Hoopvol beginnen we met zoeken en als we zien dat er vele vogelaars door de polders rijden denken we dat de vogel nog wel gevonden zal worden. Na een uurtje met enkel wat grote zilverreigers, een paar blauwe kiekendieven en een slechtvalk beginnen we ons toch af te vragen waar het beest nu echt rondhangt. Als er weer een paar uur verstreken is die iets beter zijn verlopen met een velduil, een groepje patrijzen die zich leuk laten horen en zien, 2 kleine zilverreigers en nog de nodige blauwe kiekendieven en slechtvalken besluiten we even een uitstapje te maken richting de Baarzandsche kreek. Op deze plek zitten sinds vorige week zaterdag een grote grijze snip en gestreepte strandloper.

Patrijs
Als de telescopen opgesteld zijn duurt het niet heel lang voordat ik de gestreepte strandloper in beeld heb die zich best mooi laat bekijken. Het blijven mooie beesten vind ik!!

Gestreepte strandloper
Niet veel later verschijnt mijn derde grote grijze snip in mijn telescoopbeeld. Eerst zit hij wat ver maar gelukkig duur het niet lang voordat hij wat dichterbij komt en zich leuk laat bekijken.



Grote grijze snip
Nadat we genoeg van deze 2 Amerikaanse vogels genoten hebben besluiten we weer richting de Belgisch grens te gaan, uiteraard niet nadat er eerst een snackbar is geplunderd. Weer terug in de polders krijgen we het nieuws te horen dat de vogel nog steeds niet is gezien dus begint het zoeken opnieuw. We blijven nog een paar uur door de polders rijden, posten en kletsen maar dat alles levert helaas geen giervalk meer op. Wel zien we nog een paar mooie slechtvalken en nog een velduil.

Slechtvalk
Om kwart voor vijf houden we het voor gezien en vertrekken uiteraard met een gevoel van teleurstelling uit Zeeuws-Vlaanderen, maar ja, wie moet je nou de schuld geven, de bakkerij omdat hij zo laat opging, onszelf omdat we te laat zijn weggegaan of gewoon de giervalk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten