zaterdag 15 oktober 2011

Ruigpootbuizerds!!

Het is net licht als Herman vd Brand, Paul Schrijvershof, Rick Schonewille, Jan en ik uit de auto stappen bij de vuurtoren van Ouddorp. Vandaag gaan we zelf eens iets proberen te vinden. De bosjes zitten vol met roodborsten, zanglijsters en koperwieken en er vliegen ook regelmatig groepjes lijsters, kepen en sijzen over.  Ook leuk zijn een 5 overvliegende grote gele kwikstaarten, een barmsijs en een grote lijster.


Als we de bosjes bij de parkeerplaats een beetje gezien hebben lopen we langs de rand van 't Volgerland. Paul loopt een beetje achteraan en ontdekt zowaar een klapekster!! Na hem mooi gezien te hebben lopen wij weer verder, Paul blijft staat en ziet even later met Wietze Janse, Bertus de Lange en Johan van 't Bosch een tweede vogel.


Klapekster (voor veel mooiere foto's van Wietze zie hier)
Wij zijn inmiddels weer richting de zeereep gevlogen waar zowaar een ijsgors over komt vliegen, één van de doelsoorten is binnen! Verder zien we hier nog een zwarte roodstaart, 5 goudvinken, een vrouwtje blauwe kiekendief, nog een overvliegende ijsgors en we stoten een velduil op. Tevens is er nog een kleine jager boven zee aan het jagen.

Zwarte roodstaart
Als we even op de parkeerplaats staan te praten komt er opeens een klapekster vanuit de zeereep aanvliegen en laat zich kort mooi zien, gaaf!! Hij is nog maar net uit beeld als er opeens 2 ruigpootbuizerds achter ons langs vliegen, fraai!!

We houden het hier weer voor gezien en rijden naar de Brouwersdam. Dat levert helaas niet de gewenste strandleeuweriken en sneeuwgors op maar waarschijnlijk hebben we veel te slecht gezocht, de vogels zaten er namelijk nog vandaag volgens waarneming.nl. We zagen echter nog wel 2 kleine jagers, een roodhalsfuut en 2 oeverpierpers.

Roodhalsfuut

We rijden nog even door naar de Oosterschelde omdat daar gisteren een vorkstaarmeeuw was gemeld maar veel meer dan 2 tapuiten en wat tureluurs levert dat niet op.

Tureluur
Hierna even bij Burgh-Haamstede gevogeld wat niet veel meer dan een goudhaan en slechtvalk opleverde. Dan maar weer terug naar Ouddorp en bijna gelijk met succes, we hebben de auto net geparkeerd als er een schitterende ruigpootbuizerd langskomt, gaaf!! Verder levert bosjes kloppen en door wat drassige terreintjes lopen nog een mooie vuurgoudhaan, wat tjiftjaffen en twee bokjes op. Als we hiermee bezig zijn vliegt de vierde ruigpootbuizerd van de dag over, schitterend!!

Om een uur of 5 houden we het voor gezien en verlaten de kust op weg naar betere locaties, te denken valt aan MacDonald. Onderweg daarnaar toe komen we tot de conclusie dat de ruigpootbuizerds toch wel het gaafst van de dag waren!!

1 opmerking: