dinsdag 18 oktober 2011

Na regen komt zonneschijn, niet dus..

Na wat gebel gisterenavond besloten vandaag toch naar de Maasvlakte te gaan om daar misschien die pallas' boszanger te vinden en wat zeevogels te scoren. We hadden helaas geen chauffeur dus dan maar met windkracht 5-6 en regen de fiets pakken!!


Om zes uur stond Jan vanochtend bij mij in de straat en konden we gaan. Het eerste half uur was het nog droog en ging het nog door de bebouwde kom maar na een aantal keer verkeerd rijden en inmiddels anderhalf uur later moesten we pal tegen de wind in met keiharde regen. Niet erg prettig kilometers achter elkaar moet ik zeggen...

Compleet kleddernat, verkleumd, 65 kilometer en drieënhalf uur later komen we bij het oostvoornse meer aan. We hebben niet echt zin om in deze omstandigheden een zeekoet te gaan zoeken dus fietsen door naar de vuurtorenvlakte. Inmiddels is het zowaar droog geworden en volgens buienradar zou dat ook heel de dag blijven. We besluiten eerst over zee te kijken en binnen tien minuten komen er samen met twee aalschovers twee kuifaalscholvers langs, de 'hangbuik', dunne snavels en kleinere formaat zijn Gied te zien. Verder zien we in het halve uurtje 3 kleine jagers, een zeekoet mooi dichtbij, 2 roodeelduikers, een drieteenmeeuw en een groepje drieteenstrandlopers. Verder zitten er ook wat oeverpiepers en een tapuit op de dijk.

Hierna worden de vogels over zee al snel minder en we besluiten naar de pallas' boszanger op de vuurtorenvlakte te gaan zoeken. Bij aankomst zien we gelijk een velduil jagen en na de fietsen te hebben neergezet lopen we richting het struikecomplex. Als we daar aankomen merken we dat het veel te hard waait. Ondanks dat zoeken we anderhalfuur maar helaas levert dat niet meer dan wat goudhaantjes en wat tjiftjaffen op. Eenmaal meen ik hem te horen maar in de volgende twintig minuten komt er geen teken van even meer uit het struikje. Jammer dus..

Bosjes waar de pallas' boszanger in zou moeten zitten
Als we weer richting de fiets(en) teruglopen zien we dat mijn fiets verplaatst is en dat Jan zijn fiets er helemaal niet meer staat... Alleen zijn krantentas ligt er nog met het nodige erin. Ook de aanwezigheid van de voetsporen laat ons duidelijk zien dat er een persoon twee keer heen-en-weer heeft gelopen naar de fietsen en dus Jans fiets heeft meegenomen met de sleutel die nog in het slot zat... Om mij fiets te verplaatsen had de dief duidelijk meer moeite aan het spoor te zien, de sleutel zat in mijn zak.

Voetstap van de dader
Na de moeder van Jan gebeld te hebben kwam die ons ophalen en konden wij ds even over zee kijken. De drieteenmeeuwen vlogen duidelijk veel beter en in het uurtje hadden we er zo'n 25 waarvan er sommige erg fraai langskwamen. Verder nog drie kleine jagers, een smelleken over de dijk, een dwergmeeuw,wat middelste zaagbekken, nog een zeekoet en een roodkeelduiker.
Als Jans moeder gearriveerd is lopen we naar de weg en zien nog een velduil jagen. Deze dag nog wel wat leuke vogels gezien maar uiteraard gaan we met een vervelend gevoel de Maasvlakte af..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten