dinsdag 3 februari 2015

Zandsuppletie in Scheveningen - deel 2

Voor vandaag was de weersvoorspelling goed dus met Laurens van de Wind kom ik rond half tien aan in Scheveningen, waar de Geopotes 15 helaas net is afgekoppeld en terug vaart naar zijn zuigvak. Op het strand staat uiteraard nog wel een mooie groep meeuwen dus in de komende paar uur dat het rustig is op het strand valt er al flink wat af te lezen. Zo staat er een bekende Duitse hybride pontische x zilvermeeuw en staat de bekende zwartkopmeeuw ook weer op het strand.
Zwartkopmeeuw
Duitse hybride pontische x zilvermeeuw G-XWEH
Tijdens de middaglading en ook de laatste lading rond een uur of vijf zien we uiteraard heel wat meer geringde meeuwen en bij de laatste lading is op ook opeens de grote burgemeester weer present.
1ste winter grote burgemeester
Leuk is ook een bekende ongeringde 2de wintergeelpootmeeuw uit Rotterdam die we hier ook opeens zien lopen, leuk! Een bekende geringde zilvermeeuw die ook normaal in Rotterdam zit is ook leuk om weer te zien.  

Bekende 3kj geelpootmeeuw
Het geringde hoogtepunt van de dag is toch wel een pontische meeuw uit Wit-Rusland. Ondanks dat het alweer m’n derde pontische meeuw uit dit land is blijft het gaaf om vogels van zo ver te zien. 
Wit-Russische pontische meeuw Y-HC579
Met totaal 66 afgelezen ringen hebben we weer een mooie dag gehad in Scheveningen. En als je dan bedenkt dat we nu 53 andere ringen afgelezen hebben dan de vorige keer moet er bijzonder veel uitwisseling zijn. Totaal tijdens 2 bezoeken dus 112 ringen afgelezen!! 
Scheveningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten