woensdag 8 oktober 2014

Sophiapolder met nog steeds leuke soortjes

Vanmiddag ben ik weer even thuis in Ambacht, en aangezien het woensdagmiddag is besluit ik maar weer eens de Sophiapolder te bezoeken. Op het eiland aangekomen blijkt het opkomend tij te zijn dus ideale omstandigheden. Uiteraard krijgt eerst de groep meeuwen bij de inlaat de aandacht, en daar blijkt zowaar een geringde kleine mantelmeeuw uit Texel te staan en een twee geelpootmeeuwen, waaronder een fraaie adult.
Kleine mantelmeeuw G[PCNU]
Adult geelpootmeeuw
Verder zit de rest van het eiland vol met een dikke 1000 wintertalingen, evenveel krakeenden, zo'n 50 slobeenden, een kleine 10 pijlstaarten en nog een hele zwik kieviten. Een paar keer hoor ik ook een plevier roepen, maar ik kan de vogel niet vinden. Uiteindelijk lukt dat toch als de groep kieviten opvliegt en er blijkt zowaar een 'zippel' tussen te vliegen. Even later laat de zilverplevier zich ook aan de grond nog even mooi bekijken. Een leuke soort voor het eiland want zo heel algemeen zijn ze toch ook weer niet.
Zilverplevier
Als ik even later in de kijkhut aankom blijken daar twee bontbekplevieren vlak voor te zitten die zich dus erg leuk laten bekijken. Verder lopen er op het slik op wat kemphanen na geen extra steltlopers en ook het opkomende water zorgt niet voor meer.




Bontbekplevieren
De terugweg over de vlonder levert nog wel een bekende Deense grote mantelmeeuw op en er blijkt zowaar nog een tweede adulte geelpootmeeuw tussen de meeuwen te staan, leuk!
Adult geelpootmeeuw
Deense grote mantelmeeuw N[J687W]
Al met al voor mij toch weer na lange tijd een aantal leuke soorten op de Sophiapolder, en eens gaat er echt een hele goede soort komen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten