donderdag 16 oktober 2014

Mavla met wat blako's en sibtjif

Vandaag was Laurens vd Padt ook vrij dus de keuze voor de daginvulling was snel gemaakt: Maasvlakte. Eerst moest ik echter de tandarts nog met een bezoekjes vereren dus het is rond tienen als we bij het Luzernveld arriveren. Thomas van der Es loopt er al rond maar op een bladkoning na heeft hij nog niet veel noemenswaardigs gezien. De bladkoning laat zich even later ook aan ons fraai in het onkruid van de inmiddels befaamde greppel zien, en met z'n drieën lopen we 'm verder uit.

Het duurt niet lang voordat we op een siberische tjiftjaf stuiten die flink vaak zit te roepen, altijd leuk! Afgelopen dagen waren er al twee gemeld dus het zal ongetwijfeld nog één van deze exemplaren zijn. Verder zitten er in de greppel nog wat kepen, roodborsten, zwartkoppen, goudhanen en lijsters.

Een rondje over de Vuurtorenvlakte levert nog een tweetal bladkoningen op en verder zitten wat goudhanen en het normale spul. Een ritje naar de MOT-bosjes levert hier geen bladkoning op maar wel een spectaculair gezicht met zo'n 150 merels in de berm bij de Stuifdijk, gaaf! We zien hiertussen ook nog een beflijster, altijd leuk.

We besluiten hierna eens een kijkje te nemen of de rand met duindoorntjes langs de dijk van de Tweede Maasvlakte al groot en dicht genoeg is om wat interessante vogels te herbergen. Na enkele meters blijkt dat inderdaad zo te zijn aangezien we er een roodborst uit trappen. Over iets van 1,5 kilometer zien we uiteindelijk 9 roodborsten, 11 goudhaantjes die je soms bijna kan grijpen..., een winterkoning, 2 velduilen en een tuinfluiter. Deze laatste zorgt eerst nog voor een adrenalinestoot maar we kunnen er niks leukers van maken. Op het strand zijn een drietal pontische meeuwen die in groep meeuwen  staan ook wel het noemen waard. 

Spannende dijk..
Andere terreintjes om en nabij de EON-centrale zit niet veel en aangezien de dag al aardig gevorderd is besluiten we huiswaarts te keren. Bij Heijplaat gaan we nog wel even van de snelweg af, en dat levert naast een tweetal bekende Nederlandse en een nieuwe Duitse zilvermeeuw ook nog een fraaie 1 kj pontische meeuw en geelpootmeeuw op.
1kj pontische meeuw
Al met al vandaag toch weer een leuke score op de Maasvlakte en ik denk dat de volgende knaller daar gaat vallen in de duindoorntjes van de 2de Mavla.. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten