donderdag 2 mei 2013

Rondje rond Ambacht

Na vanochtend weer eens in een kas gewerkt te hebben, was het vanmiddag weer tijd voor een rondje. Na gisterenmiddag een vrij vruchteloos bezoek te hebben gebracht aan de Sophiapolder lag was de  eerste bestemming vanmiddag de Crezéepolder. Een adulte purperreiger laat zich even mooi zien en een tweetal paapjes en een tapuit ook.

Paapje
Een rondje hierna door de Gorzen en de naastgelegen griend levert een zingende gekraagde roodstaart op maar verder is het erg stil. Aangezien ik nog wat brood bij me heb voer ik nog op wat plekken in Ridderkerk. Er komen kleine mantels genoeg maar helaas zie ik er geen geringde vogels tussen.

Aan de andere kant rijd ik Ridderkerk weer uit en ik besluit nog even een stukje Waalbos te checken. Dat blijkt op zich een goede keuze want er is een flinke groep gele kwikstaarten aanwezig. Helaas zit er geen noordse of engelse kwikstaart tussen. Verder zit er nog een geringde knobbelzwaan, een boomvalk en vliegt een groepje van 5 bosruiters over wat een leuke verrassing was.

Knobbelzwaan (EK230
Gele kwikstaart
Na het eten besluit ik nog even een bezoekje aan de Sophiapolder te brengen. Dat levert nog een aantal groenpootruiters, wat oeverlopers en een bosruiter op. Terwijl ik de polder zo afkijken zingt er vanaf een loods een zwarte roodstaart, toch wel een erg fraai beestje!

Zwarte roodstaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten