maandag 2 juli 2012

Middagje Noord-Brabant met plusjes en mini'tjes

Vanmiddag even met Herman vd Brand Noord-Brabant bezocht om wespendief eindelijk op de jaarlijst te schrijven. Ons geluk hebben we beproefd in het gebied De Brand, bij Udenhout, waar ook nog kleine ijsvogelvlinders zitten. Doordat de brug open staat moet ik even iets langer wachten bij de bushalte en een rondje onderaan het talud levert een mooie platbuik op, gaaf!!

Platbuik
Vol goede moed lopen we rond kwart voor één het gebied in dat afgewisseld is met bosjes en grasveldjes. Na zo'n 20 minuten komt de eerste kleine ijsvogelvlinder langsgevlogen, leuk! Dertig minuten, drie kleine ijsvogelvlinders, schitterende weidebeekjuffers en enkele muggensteken later komt de er een wespendief over zetten en kunnen we het gebied verlaten. 

Omdat we nog wat tijd hebben besluiten we naar het Weerterbos te gaan waar al enige tijd een zwarte ooievaar rondstapt. Onderweg komen we langs een plek van zwervende heidelibellen en ik kan het niet laten daar even rond te lopen. Na enkele minuten is het al raak en zie ik enkele van deze fraaie libellen rondvliegen. Naast deze nieuwe libellensoort voor mij zie ik ook nog een vuurlibel.

Bij het Weerterbos gaat het helaas wat minder succesvol wat het plasje van de zwarte ooievaar is op een witgatje en wat kleine plevieren na leeg. Een tocht naar een andere veld in het bos waar de vogel ook was gezien loopt vast omdat we na een tijdje gewoon niet meer verder kunnen met de auto. En dus is de eerste zwarte ooievaar-dip van 2012 weer een feit, helaas..

Een leeg plasje..
Ook een korte stop in de Haverleij bij Den Bosch voor een poging om af te rekenen met de kuifleeuwerik voor de jaarlijst draait helaas op niet s uit. En zo begon een middagje Noord-Brabant leuk met enkele plusjes maar helaas eindigde deze met enkele mini'tjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten