dinsdag 24 juli 2012

De overtocht naar Engeland

Elk jaar ga we met ons gezin op vakantie en dit jaar was het plaatsje Wattisham, in Engeland het plaatsje waar we twee weken hoopten door te brengen. Vandaag vertrok de veerpont om half drie vanuit Hoek v. Holland waar ik met m'n broer was heen gefietst, de rest kwam met de auto. Voordat we op de boot gingen uiteraard eerst nog even gezocht naar de huiskraaien die gauw gevonden waren.

Als dan eindelijk na lang wachten de boot vertrekt en we de (Tweede) Maasvlakte en de overbevolkte stranden achter ons laten kan het scopen over zee beginnen. De zee is spiegelglad en het uitzicht is kilometers ver. De eerste anderhalf uur levert enkel wat jan-van-genten en bruinvissen op maar als we grote stukken zeewier naderen zie ik opeens een paar noordse stormvogels, leuk! Hierna is het weer lang stil maar als we zitten te eten komen er een paar families zeekoeten langs drijven. Hoe dichter we bij Engeland komen des te meer jan-van-genten, drieteenmeeuwen en zeekoeten ik in beeld krijg maar zodra de kust in beeld komt is er bijna geen vogel meer te zien.

Nadat we aangemeerd zijn vertrekken we met de auto en een uurtje later komen we in het donker aan bij het huis waar we in hopen te verblijven en is de vakantie begonnen.


2 opmerkingen: