zaterdag 14 juli 2012

Kortsnavel maar verder niet veel

Vanochtend was het droog en dus besloten we een poging te wagen voor de kortsnavelboomkruipers ten zuidoosten van Uddel. Deze waren in maart gevonden door Martin Jansen en Evert had ze ook nog in juni. Na drie kwartier dwars door het bos gefietst te hebben, wat oa een groep edelherten opleverde, komen we op de plek aan. Na enig zoeken vinden we een groepje boomkruipers waar ook een kortsnavel in blijkt te zitten. Af en toe laat de vogel z'n hoge roepje horen en hij laat zich ook fraai bekijken!

Bos van de kortsnavels
Als de vogels weer verder vliegen houden ook wij het voor gezien en gaan weer zoetjesaan naar huis. Dat gaat uiteraard niet zonder te stoppen en we zien en horen nog een zwarte specht, boomleeuwerik, geelgorzen, kuifmezen en verschillende wilde zwijnen en reeën. Ook twee gewone doorntjes zijn het noemen waard.
Gewoon doorntje
Vanmiddag was het niet erg best weer maar toch zijn we nog even naar de Noorderheide gefietst. Wat vennetje aflopen en ronddwalen leverde weinig spectaculaire dingen op al hoewel het nooit erg is om wat azuurwaterjuffers, koraaljuffers, zwarte heidelibellen, grote lijsters of een grote roodoogjuffer te bestuderen.

Azuurwaterjuffer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten