zaterdag 21 juli 2012

Niet veel soeps

Afgelopen week werd er bijna elke dag een vale pijlstormvogel gezien langs Camperduin en aangezien dit nu de toptijd is voor de soort was er reden te meer om vroeg langs de kust te staan. En dus schoven Herman, Laurens vd Padt en ik om kwart over zeven aan bij onder andere jaarlijsters Pieter en Maartje Doorn, Alwin Borhem en f&s Martens. Zij hebben nog geen vale pijl en helaas komt daar in de komende twee uur geen verandering in. Wel zien we nog tientallen jan-van-genten, zwarte zeeëenden, bonte strandlopers, grote sterns en een tweetal drieteenstrandlopers voorbij komen.

Noordzee vanaf Camperduin
Bij Den Oever waren tussen de zwarte sterns de laatste dagen ook twee witvleugelsterns gezien. Aangezien deze soort dit voorjaar erg schaars was ontbreekt hij nog aan m'n jaarlijst. Bij de haven aangekomen kan het zoeken beginnen tussen de ruim 500 aanwezige ruiende zwarte sterns. Helaas lukt het ons niet de vogel(s) eruit te vissen en dus vertrekken we zonder witvleugelstern Den Oever. Verder is er weinig te beleven in Noord-Holland dus dan maar richting de Flevopolders.

Den Oever
Bij de Meerkoetenweg waren de laatste tijd veel grauwe kiekendieven gezien, reden temeer om daar even een kijkje te gaan nemen. Als we bijna op het eind van de weg zijn zien we opeens een grauwe kiek vrij hoog vliegen, glijdt af en verdwijnt achter de bomen, fraai!

Op het Veluwemeer zijn de laatste weken drie visarenden aanwezig en omdat deze nog op de jaarlijst van Herman ontbreekt lag de volgende bestemming daar. Een klein uur over het Veluwemeer kijken levert helaas niet het gewenste resultaat op en op een havik na zien we hier helaas niet veel. Inmiddels is het ook weer thuis om naar huis te gaan en na een stop bij een patatkraam met eigen gemaakte patat, verroeste stoelen, een krakkemikkige bank en een hypermoderne bus zijn we weer om half vier thuis.

Dé patatkraam
Laurens  en ik besluiten het niet behaalde succes van de dag nog even op de Sophiapolder te zoeken. Nadat we over gezet zijn met het pontje kan het vogelen beginnen maar helaas is het ook hier niet erg succesvol. We zien nog wel zo'n 60 kemphanen, grutto's, vele lepelaars, wat oeverlopers en nog een overzomerende smient. Dus al met al was het vandaag niet veel soeps, op naar het najaar..
Smient

Geen opmerkingen:

Een reactie posten