maandag 9 januari 2012

Middagje Strijen

Deze maandag had ik nog vrij en omdat ik weer niet naar Zeeland kon komen voor die giervalk vanmiddag maar even naar het Oudeland van Strijen gefietst om dwerggans aan de jaarlijst toe te voegen. Na een kwartier was ik bij het pontje in Zwijndrecht die me naar Puttershoek bracht. Vanaf de pont zie ik nog een groepje van 5 brilduikers, leuk!

Pontje
Na zo'n 20 minuten kom ik aan op de Hoekseweg waarlangs al vele kol- en brandganzen zitten, ook een kolgans met een zwarte halsband met de code LAA. Na thuis even gezocht te hebben blijkt hij geringd te zijn in Littouwen!

Kolgans LAA
Als ik de Voorweg op fiets zie ik in een groepje overvliegende kieviten m'n eerste jaarsoort van de dag, een kemphaan! Hierna zoek ik alle graslanden tussen de Molen-, Wale- en Vlaamseweg af voor dwergganzen en met succes! Uiteindelijk vind ik er 14 in groepjes van 9, 3 en 2, helaas zitten ze wel allemaal op een aardige afstand en soms zijn ze erg lastig terug te vinden omdat ze met z'n alle in een greppel kunnen verdwijnen.

Kolganzen
Om half drie besluit ik maar weer richting Ambacht te vertrekken. Als ik weer op IJsselmonde ben fiets ik nog een rondje door de Zwijndrechtse polders maar dat levert vrijwel niks op.

Puttershoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten