vrijdag 6 januari 2012

Ach ja..

Vandaag helaas geen vervoer kunnen regelen naar de kust dus maar met Laurens van de Padt op IJsselmonde naar zeevogels gezocht, je weet maar nooit.. We begonnen zoals gewoonlijk langs de Oude-Maas waar het riet als stille  getuigen op de kant lag van het hoge water van gisteren. Nu stond het water nog wel vrij hoog maar niet extreem.


Langs de Oude-Maas zien we niet erg veel maar ik kan wel sperwer en ijsvogel aan mijn IJsselmonde-jaarlijst toevoegen. Uit het riet bij de Heinenoordtunnel roept een waterral maar verder is het overal erg stil. De bokjes in de Zuidpolder kunnen we helaas weer niet vinden, we komen niet verder dan 2 watersnippen en wat graspiepers en rietgorzen.

De buffelkopeend is zoals gewoonlijk erg makkelijk en gauw gevonden maar helaas kunnen we de patrijzen weer niet vinden. Als we over het water bij de Jan Gerritsenpolder staan te kijken wordt ik opeens gebeld door Jaap Hamelink dat ze zojuist een Jan-van-gent over Kinderdijk hadden! Even later krijgen we het sms'je dat de vogel tp zit op de splitsing van de Noord, Lek en Nieuwe Maas dus besluiten we als de wiedeweerga naar de plek te rijden. Als we langs het patrijzenveldje scheuren zien we de patrijzen opeens lopen, toch weer een soort voor de jaarlijst!

Een telefoontje doet ons na enkele minuten al weer omkeren omdat de vogel weer opgevlogen is de Nieuwe-Maas op. We besluiten dus gewoon weer ons oude plannetje te volgen en rijden weer terug richting de grienden en het haventje van Rhoon. We zien hier helemaal niks dus gaan we maar weer door naar de havens van IJsselmonde in de hoop daar iets leuks aan te treffen.

Bijna op de punt van IJsselmonde aangekomen besluiten we de telescopen op te stellen en de Nieuwe-Maas af te gaan kijken maar helaas levert ook dit helemaal niks op.


Een zoektocht in bos Valckestijn naar Appelvinken en in de Kasteelgaarde Rhoon naar boomklevers zijn beide niet succesvol en leveren alleen wat roeken, sijzen en een groene specht op. De terugweg door de polders van Rhoon brengt ons nog wat ringmussen en een groep wulpen. Tevens heeft een zoektocht naar bokjes weer een negatief resultaat en hierna zien we verder ook weinig.

Al met al niet erg veel gezien ondanks een kleine 70 kilometer op de teller, ach ja, dat gebeurd ook wel eens..

Hier zouden bokjes moeten zitten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten