maandag 8 april 2013

Voeren langs de Rietbaan

Bij de karwei zit een geringde kleine plevier dus die probeer ik vanmiddag na mijn toets even af te lezen. Dat blijkt helaas niet zo makkelijk want de vogel blijft heel de tijd boven het gebied vliegen. Ik verveel met echter geen moment want er zijn nog genoeg andere dingen toen doen. Op de Sophiapolder blijken twee geringde kleine mantels te staan, een Nederlandse en een Poortugese maar beide helaas te ver om af te lezen. Verder zie ik nog de nodige kemphanen en grutto's lopen. Om te kijken of de meeuwen reageren gooi ik een paar boterhammen in het water en ze reageren goed! Ook hangt de Poolse pontische meeuw PHNN opeens vlak voor me, een erg fraai beest!

Omdat ik zie dat ze zo goed reageren besluit ik een stukje verderop wat brood neer te gooien en het werkt want er zitten even later tientallen storm-, zilver- en kleine mantelmeeuwen op de grond. Daartussen zowaar een zilver met een Nederlandse tibiaring en een stormmeeuw met een Nederlandse metalen ring maar die is helaas te snel weg om af te lezen.

Kleine mantel- en zilvermeeuw
Als ik zo de meeuwen aan het bekijken ben zie ik opeens een grote rover boven de Sophiapolder flappen, een visarend! Langzaam vliegt hij naar noordoost en verdwijnt uiteindelijk uit beeld. Mijn eerste oeverzwaluw van het jaar vliegt ook voorbij en er zit nog een zwarte roodstaart te zingen. 

Al met al toch wel weer erg leuk en ik ga het vaker proberen om hier te voeren, wie weet wat het allemaal gaat opleveren!

1 opmerking: