donderdag 18 april 2013

Kievitsnesten en de 150 gehaald

Vanavond is het ondanks de stevige zuidwesten wind heerlijk weer dus ik kan het niet laten om nog een rondje te maken. In Polder Sandelingen vliegt tot mijn grote verbazing een zwarte stern boven het meer, mijn 150ste jaarsoort voor mij op IJsselmonde! Het doel van het jaar is om het record van 178 te verbreken met 180 soorten, nog 30 te gaan dus.

Verder loopt er nog steeds een fraai mannetje beflijster rond in het gebied, zingen er wat grasmussen en rietzangers. Een mooi mannetje tapuit is ook nog wel het noemen waard.


Beflijster
In Polder Sandelingen zitten nu 4 kievitspaartjes dus een uitdaging voor mij om al de nesten op te sporen. Twee heb ik er al gevonden maar hoe ik ook kijk lukt het me niet de anderen vanavond te vinden. In Waalbos gaat dat vanavond heel wat makkelijker. In het gedeelte bij het Dierenpensioen zit één paartje kievit en dat nest is snel gevonden.
Kievitsnest

In het gedeelte achter het dorp Rijsoord zie ik drie kieviten vlak bij elkaar opvliegen en er blijken ook gewoon drie nesten vlakbij elkaar te liggen. Leuk om de variatie in die eieren te zien!

 


De drie verschillende kievitsnesten
Weilandje met 3 kievitsnesten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten