zaterdag 30 april 2011

Nuttig bestede Koninginnedag

Om half drie wordt ik vanochtend wakker door de vele scooters en dergelijke en om vijf uur is mijn wekker de schuldige. Vanochtend ga ik met Jan en nog een paar andere meetellen in de Sliedrechtse Biesbosch. Iets leuker dan een beetje langs kraampjes slenteren en dan soort dergelijke dingen.

Om kwart voor zes steken we in een bootje de Beneden-Merwede over. In het eerste stuk riet wat we tegenkomen hoempt een roerdomp, gilt een waterral, zingen er rietzangers, blauwborsten, grasmussen en een gekraagde roodstaart. Hierna lopen we voor een groot deel door wilgenstruweel en veel riet. Er zingen vooral veel rietzangers maar ook aardig wat snorren, sprinkhaanzangers, blauwborsten, een koekoek en in totaal 7 cetti's zangers. Ook 3 paartjes bruine kiek is het noemen waard!


We vervolgen onze route naar meer open water waar we zomertalingen, oeverloper, bosruiters, een mooie groepje zwarte ruiter en purperreiger op de daglijst kunnen schrijven. Tevens komen er hier af en toe een paar koekoeken langs en zingt er een nachtegaal. Het laatste stuk van de telling gaat door bramen etc. waar we een tuinfluiter, verschillende roodborsttapuiten, een paar mooie paapjes en de eerste platbuik van het jaar zien. Al met al een erg leuke ochtend  en een nuttig bestede Koninginnedag!

Meikever die het niet kon laten..

Koekoek

Zwarte ruiters

Bosruiters

Paapje
Alle foto's zijn van Jan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten