donderdag 20 januari 2011

Weer een paar jaarsoorten!

Vandaag had ik twee toetsen en moest om 12:30 beginnen. Daarvoor ben ik nog even naar Heerjansdam geweest om te kijken of daar de grote lijsters nog aanwezig waren. Als ik bij de tennisbaan aankom zie ik niks op het hek zitten waar ik ze vorig jaar had maar op een voetbalveld. Ze laten zich mooi bekijken tezamen met 2 koperwieken en 3 merels. Erg leuk en één van de weinige broedgevallen van IJsselmonde. Als ik de lijsters zo een tijdje bekijk vliegen er opeens 2 ringmussen over. Ze lijken in de buurt te landen maar ik vind ze niet meer terug. Als ik weer een stukje verder rij zie ik opeens 5 sijzen in een els vlak voor me zitten. Ze laten zich echt schitterend bekijken maar helaas heb ik geen fototoestel meegenomen... Als ik weer onderweg ben naar school kom ik ook langs een plek die stikt van de vinkachtigen. Ik tel gauw zo'n 30 groenlingen, 40 sijzen en 20 vinken.

Als ik na de toetsen naar huis fiets zie ik opeens mijn eerste kleine mantels weer van het jaar vliegen! Thuis aangekomen ga ik nog gauw even naar het Perenlaantje in de hoop een houtsnip op te stoten. Helaas vliegt er geen houtsnip voor me op als ik langs de hoge conifeerhagen loop. Wel zie ik nog een goudhaantje maar daar moet ik het dan ook mee doen.
Omdat houtsnippen in de schemer nog wel eens willen verplaats besluit ik om te wachten totdat het een beetje donker wordt. Aangezien ik nog een uur de tijd heb loop ik nog even naar de Karwei waar ik nu opeens wel gauw een ransuil vind. Hij laat zich schitterend bekijken en zat helemaal vrij.
Hierna weer gauw terug naar het Perenlaantje en om 18:03 zie ik dan toch opeens kort een houtsnip vliegen die ergens bij Jan in de tuin inviel, die is binnen!


Ransuil

Geen opmerkingen:

Een reactie posten