Het is helaas al vaker voorgekomen dit jaar, maar ook vandaag begint de zaterdag grauw, nat en koud. Het regent wat en op de buienradar wordt weinig beters voor de rest van de dag beloofd, voorlopig tenminste. Vanochtend valt het nog wat mee, dus ik fiets toch nog even naar de Crezéepolder. Daar is ook vooral nat en op twee bonte strandlopers en een bontbekplevier na loopt er niet veel.
|
Bonte strandlopers |
Het blijft de hele middag regen, maar om een uurtje of drie besluiten Laurens van der Wind en ik dan toch maar even met de auto op pad te gaan. Als eerste komt het veldje langs de Veersedijk bij het pontje aan de beurt, misschien wel de spannends plek tegenwoordig. De boompiepers die er zaten lijken weg, maar midden op het veldje stoten we plotseling een draaihals op! Het beest vliegt de bomen in maar hij blijkt ongelofelijk ril. We zien hem uiteindelijk alleen maar vliegend, maar desondanks een leuke verrassing! Dit najaar was het immers ook nog niet gelukt om er eentje te vinden, maar nu dus toch.
|
Braakliggend terrein |
We besluiten niet te wachten tot hij terugkomt, maar nog even de Karwei te checken. Daar zit echter niks, waarna we doorrijden naar Pernis. Afgelopen jaar bleek Heijplaat, een ander dorpje middenin de havens, namelijk goed te zijn voor leuke soorten. Door het felle licht in de havens vallen de vogels vermoedelijk in bij het weinige groen dat er is, dus de hoop is om dit jaar in Pernis wat leuke soorten te gaan vinden.
In Pernis aangekomen rijden we wat rond en blijkt de begraafplaats een erg spannend plekje te zijn voor leuke soorten. Er staan wat naaldbomen en esdoorns en dergelijke, en ook de vogels die er zitten beloven wat. We treffen namelijk een groepje zangers aan met gekraagde roodstaart, vuurgoudhaan, goudhaan en grauwe vliegenvanger. Leuk! Wie weet wat dat nog gaat opleveren dit najaar...
|
Begraafplaats |
Al met al weer een erg rustige dag, zonder nieuwe soorten voor de IJsselmondejaarlijst. Wat dat betreft is september op IJsselmonde tot nog toe voorbijgegaan zonder dat het wat heeft opgeleverd. Voor die 200 soorten moeten er toch echt nog soorten gaan vallen...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten