zaterdag 23 september 2017

Mist en weinig nieuws...

Eindelijk is het weer eens een zaterdag waarop goed weer is opgegeven, maar als Laurens van der Padt, Laurens van der Wind en ik vanochtend in de Crezéepolder aankomen zit het potdicht van de mist... Het is ook altijd wat natuurlijk. Het trektellen valt uiteraard niet mee en we moeten het de eerste uren vooral met roepjes doen, ze zon komt er maar lastig door helaas.

Qua trek zijn het enkel wat graspiepers, rietgorzen en meer van dat soort 'normale spul' dat we kunnen schrijven, helaas. Een rosse grutto blijkt echter nog wel ter plaatse te zijn en komt ook nog luid roepend langs vliegen, leuk! Aangezien we dit najaar standaard een recorder hebben draaien, worden alle roepjes en geluiden opgenomen. Wanneer we een onbekend geluid of een geluid maar één maal horen kan het dus eenvoudig thuis worden na geluisterd. Dat levert voor vandaag uiteindelijk nog een goudplevier en regenwulp op, het laat je namelijk ook aardig verbazen over wat je mist...
Mistige Crezéepolder
Aangezien het als de mist eenmaal is opgetrokken nog steeds niet blijkt te vliegen, lopen we even over het braakliggende veld heen. Het eerste bokje van het najaar is daar een leuke verrassing, maar verder is het rustig. In de hoop op een bladkoning fietsen we vervolgens door De Gorzen en het Oosterpark, maar verder dan wat vuurgoudhaantjes en veel tjiftjaffen komen we niet. Het weer is ondertussen wel prachtig geworden en we kijken nog even de Crezéepolder of er wat rovertrek is. Dat blijkt echter tegen te vallen, maar de krombekstrandloper is nog wel aanwezig in de polder.

Voor de IJsselmondejaarlijst moet het nu toch wel in een paar weken gebeuren en Pernis blijkt toch wel een potentiële plek te zijn voor een bladkoning of iets dergelijks. Met Laurens van der Padt ga ik dus maar die kant op. Eenmaal op de begraafplaats horen we gelijk een groepje zwarte mezen, leuk! Dit najaar komen ze weer flink door, maar voor mij zijn het pas de eerste. Nr. 194 dus op de IJsselmondejaarlijst. Verder is het rustig op de begraafplaats met enkel nog wat vuurgoudhaantjes. Een berichtje vanuit de Crezéepolder dat daar een rode wouw is overgekomen frustreert ons daarbij nog meer, die moeten we immers ook nog voor de jaarlijst... Het bezoek aan Pernis is wat dat betreft vruchteloos geweest, maar ach, als je alles zou weten van tevoren...

Al vogelend door Rhoon en Barendrecht met hier en daar nog wat ruige terreintjes, komen we zonder al teveel gekheid weer in de Crezéepolder uit. Daar is ook niet heel veel meer te beleven, maar we zien nog wel twee bruine kiekendieven en een slechtvalk overkomen. Via Polder Sandelingen rijd ik uiteindelijk naar huis, aangezien daar vandaag een groepje baardmannen was gevonden. Uiteindelijk kan ik in ieder geval nog een jong mannetje vinden, altijd leuk!

Al met al was het weer een zaterdag zonder echt een goede soort voor ons, die vallen toch meestal doordeweeks... Duidelijk is wel dat we er nog flink aan moeten gaan trekken om de 200 op de IJsselmondejaarlijst te krijgen, maar het moet goed komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten