zaterdag 2 september 2017

Leuke telling met 2 visarenden

Het is ondertussen weer zaterdag, dus in alle vroegte staan Laurens van der Padt, Laurens van der Wind en ik weer in de Crezéepolder. Sinds gisteren is september aangebroken, dus alles kan weer! In de hoop op wat leuke trek zien we langzaam de zon boven de horizon komen, en het blijkt gelukkig nog aardig te vliegen ook!
Crezéepolder
De boerenzwaluwen, spreeuwen en gele kwikstaarten zijn zoals gebruikelijk lastig te tellen, maar er vliegt ook een flink aantal rovers. In de vroege ochtend komen de eerste bruine kiekendieven voorbij en tot 12:00 tellen we er uiteindelijk 22, spannend! Verder zijn het twee visarenden die de meeste aandacht opeisen, eerst een juveniel om 7:13 en vier uurtjes later nog een adulte vogel. Opvallend genoeg vliegen beide vogels overigens in exact dezelfde baan, zoals ze hier eigenlijk altijd overkomen. Het lijkt namelijk alsof ze precies tussen H.I.Ambacht en Ridderkerk doorvliegen en zo een gaatje vinden in de randstad waar ze vanuit het noorden tegenaan komen. Interessant!
Visarend
Voor de totalen zie hier.

Naast de telpost zit overigens ook al dagen een juveniele porseleinhoen welke zich nu ook nog even aan mij laat bekijken. Een bijzonder fraai beestje! Een plaatje zit er helaas niet in odat hij snel weer in rietkraagje induikt.

Na 12:00 volgt het gebruikelijke programma van de rest van de dag, namelijk veldjes afzoeken in de hoop op een beloning. Op wat braakliggende terreinen vinden we de beloning echter niet, wel zien we erg veel tapuiten, totaal wel 25 vandaag! Daar  blijft het helaas bij en tegen het eind van de middag zijn we weer thuis.
Braakliggend terrein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten