maandag 7 september 2015

Siberische strandloper in De Putten!

Gisterenmiddag werd in De Putten bij Camperduin een heuse Siberische strandloper gevonden. Het was de 9de voor Nederland na voor het laatste twee gevallen in 2007, en aangezien ik toen 11 was staat de soort nog niet op m'n lijst. Het beestje dat in NO-Siberië broedt en in Australië overwintert, werd gelukkig vanochtend even na zeven weer gemeld. Het ochtendcollege kon ik wel missen en als ik de auto zou pakken zou ik vanmiddag op tijd weer in Wageningen kunnen zijn. Laurens van den Wind was ook thuis dus vol goeden moed ging het richting Noord-Holland.

Voor Rotterdam ging het echter al fout met een buitje en de eerste lichten begonnen te knipperen boven de snelweg; dat betekent niet veel goeds... Na nog files rond Den Haag, Delft, Leiden en Amsterdam kunnen we eindelijk doorrijden en ze we rond kwart voor 10 op de plaats waar we gelukkig gelijk kunnen aanschuiven. Op korte afstand van de weg laat het steltlopertje zich schitterend bekijken tussen tientallen bonte strandlopers en bontbekplevieren, super!
Siberische strandloper
Dit is pas m'n 5de lifer van 't jaar na voor het laatst de Iberische tjiftjaf van Leeuwarenden. Na een kleine vier maanden geen nieuwe soort werd het dus wel weer eens tijd. Door het fileleed van de heenweg lukte het me niet om op tijd weer in Wageningen te zijn, maar een half uurtje te laat was natuurlijk wel de moeite voor deze soort!
De Putten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten