woensdag 9 oktober 2013

Vijf nationaliteiten in 't Ambacht

Vanmiddag besloten om weer eens naar geringde kokmeeuwen te kijken in Ambacht. Zo gezegd, zo gedaan, dus maar flink wat brood in het Baxpark, midden in Ambacht, neergegooid. Het was vrijwel gelijk raak met een kokmeeuw uit Tsjechië, en wel eentje die er afgelopen winter ook zat. Verder kwam ook nog een kokmeeuw langs die geringd was in Arnhem, niet slecht, twee ringen!

Hierna naar de Noord gegaan, en op een braakliggend stuk ook veel brood neergegooid. Eerst zat hier het gebruikelijke groepje meeuwen van ca. 40 kok-, storm-, zilver- en kleine mantelmeeuwen, maar toen kwam opeens een hele golf kokmeeuwen vanaf de Sophiapolder. Erg leuk, en vooral omdat er maar liefst 2 gekleurringde tussen zaten, uit Polen en Litouwen!
Poolse kokmeeuw
Kokmeeuw uit Litouwen
Meer meeuwen komen er niet meer bij, dus besluit ik nog even een blik op de Sophiapolder te werpen. Daar blijken flink wat meeuwen te zitten, waaronder twee geelpootmeeuwen en een geringde grote mantelmeeuw uit Noorwegen of Denemarken, helaas net te ver om af te lezen. Een groep van 23 pijlstaarten bij de inlaat is ook nog het vermelden waard.

Al met al een succesvolle middag in Ambacht wat ringen betreft aangezien er 5 nationaliteiten aanwezig waren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten