maandag 21 oktober 2013

Rustige 1ste vakantiedag

Het is vakantie, dus besluit ik vanochtend maar traditiegetrouwe te beginnen op de Gorzen. Het vliegt niet echt goed dus houd ik het na een uurtje tellen met een blauwe kiekendief, twee zwarte mezen en drie barmsijzen voor gezien. Aangezien een rondje door de Gorzen ook niet veel vogels oplevert, besluit ik naar Rotterdam te gaan om wat ringen af te lezen, je moet toch wat..

Bij het Eiland van Brienenoord en de Nieuwe-Maas lees ik zo een Nederlandse kokmeeuw, een zilvermeeuw die afgelopen winter elders in Rotterdam verbleef en een in Texel geringde kleine mantel af. Verder lukte me het niet om nog wat metalen ringen af te lezen door de afstand, en een ongeringde geelpootmeeuw en een oeverloper zijn ook nog wel het noemen waard.

Oeverloper
Geelpootmeeuw
Elders in Rotterdam kom ik nog wat meer geringde Nederlandse zilvermeeuwen en kleine mantels tegen en ongeringde pontische meeuw. Rond een uur of twee ben ik weer thuis en ga ik gelijk met Arie Zoeteman even een rondje maken. Op de Sophiapolder zitten nog steeds de nodige pijlstaarten, een 1ste winter geelpootmeeuw en ook kleine mantelmeeuw R[51]. Deze meeuw hangt heel de zomer al in de omgeving rond, want in maart zag ik 'm in Ambacht en later ook een keer in Zwijndrecht!
Kleine mantelmeeuw ZY[Y7]
We lopen hierna nog rond in de Crezéepolder, maar daar zit naast flink wat veldleeuweriken, graspiepers, watersnippen en rietgorzen, niet veel bijzonders.  Al met al een rustig eerste vakantiedag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten